Отминалата седмица добави нови  неизвестни в управленското уравнение, което и

...
Отминалата седмица добави нови  неизвестни в управленското уравнение, което и
Коментари Харесай

Проф. Николай Найденов: ПП-ДБ проявиха държавническо мислене, но попаднаха в клещите на ГЕРБ и ДПС

Отминалата седмица добави нови  незнайни в управническото уравнение, което така и така е много комплицирано за решение. Нови червени линии, свързани с ротацията на министър председателите Денков - Габриел и систематизиране на постовете в кабинета, ни доближават към нови парламентарни избори, а не към решение на настоящите проблеми и стратегическите задания пред страната.

Според политолога проф. Николай Найденов е значимо да се направи първо разграничаване сред това по какъв начин би трябвало да се избира държавно управление и да работи то и по какъв начин се случва в действителност.

„ Смятам, че би трябвало да се ръководи по този начин, че да се регистрира диференцираният и разпилян избор на електората – в такава обстановка няма място за политика, фокусирана в програмата на една обособена партия. Трябва да се търси баланс, само че това е единствено на доктрина “, изясни проф. Найденов.
Как се ръководи сега – аз бих характеризирал обстановката по следния метод – считам, че сега, в който ПП-ДБ влязоха в държавното управление и демонстрираха държавническо мислене, са сложени в клещите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. От това се появяват и доста от пробелмите, които всички обсъждаме.
„ Публично се афишираше, че ГЕРБ имат единствено един министър, а точно Мария Габриел, министърът на външните работи. Твърдеше се, че всички останали министерства са на ПП-ДБ, само че когато се случиха митингите против управлението на БФС, министър-председателят пожела да смени министъра на вътрешните работи и се оказа, че този министър в действителност за пази от ГЕРБ. Така те на процедура демонстрираха, че министър председателят не управлява нещата “, разяснява още прог. Николай Найденов.

Повече от диалога вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР